субота, 22 травня 2021 р.

Пізнай свій край...

 «Пізнай свій край… себе, свій рід, свій народ, свою землю — і ти побачиш шлях у життя. Шлях, на якому найповніше розкриються твої здібності. Ти даси йому продовження, вторувавши стежину, із тієї стежини вже рушили у життя твої нащадки. І також будеш ти...», - писав Г.С. Сковорода.

21 травня п'ятикласники мали чудову нагоду поспілкуватись з односельчанкою, котра дослідждує історію своєї родини, знає про своїх прародичів аж до сьомого покоління, Лідою Дмитрівною Боднарчук. Вона поділилась досвідом, де та як можна шукати інформацію про своїх предків та їхні родинні зв'язки, показала власний приклад створення родинного дерева. 




Ніколайчук Максим, учень 5 класу Зеленченської гімнізії, який цікавиться історією, досліджує своє коріння, представив власний зразок дерева роду.


Дякуємо талановитій жительці нашого села Л.Д.Боднарчук і працівниці бібліотеки Ларисі Дмитрівні Прокопові за запрошення, спонукання учнів до перших кроків у дослідженні свого родоводу, за історико-краєзнавчі факти, за цікаву й затишну атмосферу спілкування.  



Немає коментарів:

Дописати коментар