субота, 22 травня 2021 р.

День Шерлока Хомса

 



Починаючи з 2013 року щорічно 22 травня відзначають День Шерлока Холмса.

Дата для проведення свята вибрана не випадково. Саме в цей день у 1859 році народився Артур Конан Дойль, творець цього чудового персонажа. Шерлок Холмс з моменту своєї появи зачарував публіку різного віку і цілком заслуговує свій власний день у календарі свят. Якщо ми говоримо фразу «усесвітньо відомий детектив», то звичайно ж, маємо на увазі Шерлока Холмса! Детективний персонаж Шерлока став героєм для мільйонів з моменту його створення.

Артур Конан Дойл, автор оповідань про Шерлока Холмса, стверджував, що персонаж був спочатку натхненний Джозефом Беллом, хірургом з Королівської лікарні Единбурга, у якого Дойл працював асистентом. Як і Холмс, Белл був відомий своєю здатністю робити загальні висновки на основі найдрібніших спостережень, а також славився здатністю по невеликих деталях вгадувати характер, заняття і минуле людини.

Перше оповідання Дойла про Шерлока Холмса вперше з'явилося у пресі в 1887 році. Наступні оповідання продовжували публікуватися протягом сорока років, аж до смерті автора. За цей час детектив пережив незліченну кількість пригод, зазвичай в супроводі свого вірного друга і помічника, доктора Ватсона. Усього Дойл написав 60 оповідань про Шерлока Холмса.

Немає коментарів:

Дописати коментар